Tietoisella toimijuudella resilienssiä työelämään

Meitä kiinnostaa (työ)elämän murros ja sen mukanaan tuomat vaatimukset ja mahdollisuudet. Rakennemuutos haastaa meidät kaikki ottamaan käyttöön uusia ajattelu-, organisointi- ja toimintatapoja.

Blogeissa ja valmennuksissa tarjoamme sinulle välineitä itsetuntemuksen kehittämiseen ja sisäinen viisautemme herättämiseen.

Tarvitsemme yhä enemmän taitoa reagoida muutokseen Can do -asenteella – osaan ja voin tietoisuudella. Ajattelutavan omaksuminen aktivoi itsessä omat voimavarat ja kyvykkyyden eli tuo sen parhaan potentiaalin käyttöön.

Työelämän murroksessa muutoskyvykkyys korostuu. Tutustu videoon Tietoisella toimijuudella resilienssiä työelämään linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=641naHkVqxo

Mitä on tietoinen toimijuus?

Tietoinen toimija on avaintermi tietoiseen ja aktiivisen yhdessä tekemiseen, jossa yksilön taidot ja voimavarat ovat käytössä.

Tietoinen toimijuus on mm:

  • Rohkeutta edetä epävarmoissakin tilanteissa ja luottamusta kokeilla uutta
  • Kykyä fokusoida ja tunnistaa olennainen sekä taito yhdistää eri näkökulmia
  • Kykyä yhdistää erilaisia tietämisen tapoja (intuitio, äly, emootiot, kehollisuus ja visuaalinen tieto)
  • Kykyä havainnoida, kuunnella, pysähtyä ja tuoda huomio tähän hetkeen
  • Kykyä tunnistaa oman toimintansa motiiveja, ajatuksia, tunteita ja tarpeita

Jaamme blogikirjoituksissa tietoa, tutkimuksia ja kokemuksia. Tarjoamme myös valmennuksia ja webinaareja, kysy lisää Teilalta tai Heljältä.

Blogikategorioita on kolme:

Elämän tasapaino Lisää itsetuntemusta: Suhde itseen on elämän tärkein suhde!  

Kiire, ruuhkavuodet, työn kuormittavuus, epäselvät tavoitteet, heikko palautuminen, rikkonainen tai liian lyhyt yöuni syövät energiaamme ja vievät voimavarojamme. Löydä hyvinvointiasi tukeva tasapaino velvollisuuksien ja voimavarojen välille.

Merkityksellinen työelämä Muotoile urasi vastaamaan sinulle tärkeitä asioita: Mikä onkaan sinun supertaitosi?

Digitalisaatio, automatiikka ja robotiikka tehostavat toimintaamme. Rinnalle tarvitsemme osaavia ja työstään innostuneita ihmisiä. Näe itsesi tärkeänä osana työyhteisöä ja sen tavoitteita.

Tulevaisuuden taitoja Verkostomaisessa työympäristössä ihmistaidot korostuvat!

Kiinnostaako sinua älykäs intuitio, toisiaan täydentävät tietämisen tavat, kehon ja mielen viisaus, luovuus tai kestävää kehitystä tukevat tulevaisuuden näkymät?

Tässä kategoriassa haastattelemme eri alojen asiantuntijoita sekä kirjoitamme tulevaisuuden näkymiin liittyvistä kokemuksista ja tutkimuksista. Teemme myös kirja-arvosteluja.

Löydät Tietoisen Toimijan Facebookista. Jaamme siellä tuoreimmat artikkelit sekä uutiset. Voit tilata myös uutiskirjeemme blogisivustolta.

Olemme myös avanneet Tietoinen Toimija YouTube-sivuston lokakuussa.

Tervetuloa mukaan matkalle kohti tietoista toimijuutta – viisautta meissä!